Gdansk en verder
Door: deereizen
Blijf op de hoogte en volg Paul & Nel
21 September 2011 | Polen, Warschau
Aansluitend waren we in Sopot: dat is het Scheveningen van Gdansk. Het was prachtig weer, dus tout Gdansk flaneerde over de enorme pier en brede boulevard. Tijd voor heerlijke halve liters op een terras.
De volgende dag langs de kust naar het noorden: daar loopt een rare lange landtong, genaamd Hel, enkele tientallen meters breed, 35 km de zee in. Dat moest je gezien hebben, maar het was niks: 1 spoorlijn, 1 weg, en tientallen smalle campings, hutje mutje tot op het strand. De meeste waren inmiddels gesloten; wij vonden er nog eentje, en konden ons de zomermaanden voorstellen: Hel op aarde.
Nee dan Leba, 80 km naar het westen! Een scheterig rustig vissersplaatsje, met een prachtige camping. Vijf minuten lopen en je was op de kade, waar de vissersbootjes hun vangst uitlaadden.
Weer een stuk verder een nieuwe verrassing: Kolobrzeg. Dit blijkt ineens helemaal vol te staan met hotels (veelal met de tekst sanatorium op de gevel), waar de gemiddelde leeftijd van de gasten toch op ruim 75 geschat moet worden. Honderden oude Polen en Duitsers schuifelen hier over de boulevard. Na Hel van 2 dagen geleden had dit iets weg van hemel !
21 September 2011 - 18:00
Harrie En Anjo:
leuk om weer te lezen over jullie wel en wee
21 September 2011 - 19:04
Anneke En Ad:
Fantastisch ga zo door heerlijk om jullie zo te volgen. -
21 September 2011 - 19:20
Ineke:
Mooie huizen en gebouwen!
Jullie hebben de afgelopen dagen veel gereden en gezien.X -
22 September 2011 - 07:50
Leo En Annet:
Wat een prachtige stad: dat hadden we niet gedacht en verwacht. Zeker niet in Polen. -
22 September 2011 - 12:42
Elly:
Wat leuk om de Prinsengracht terug te zien in Polen!! En die gevel achter de Carlberg parasols, kan zo uit Antwerpen komen... Bouwstijlen kennelijk uitwisselbaar! Benieuwd hoe een Vinexwijk er in Polen uit ziet. Hoewel, saaier kan dat niet en is uiteraard wel heel makkelijk na te bouwen! Ga zo door, ik reis gezellig mee op deze manier! Ga nu even dat bejaardenstrand googelen, buitengewone goeie bestemming voor de Henkels!