Polen uit
Door: deereizen
Blijf op de hoogte en volg Paul & Nel
26 September 2011 | Duitsland, Ückeritz
Langs de Duitse Baltische kust waar we nu zijn, blijkt het nog behoorlijk druk. We dachten dat het eind september wel een beetje over zou zijn, maar nee: de Duitse pensionado's zijn nog volop met vakantie! Gelukkig vinden we hier weer prachtige rustige camperplaatsen, waar je met een goed gevoel kunt overnachten: zie ons plekje in Uckeritz. (ja daar)
Onderweg troffen we nog de reizende tentoonstelling over het Chinese terracottaleger; die hadden we in Nederland gemist, dus hier ingehaald. Ongelooflijk, dat 700.000 mensen ooit jaren bezig zijn geweest om iets volslagen nutteloos onder de aarde achter te laten! Het sluit aan bij het volgende doel van onze reis: op het eiland Rugen bevindt zich ook iets dat hoog op de lijst van nutteloze bouwwerken staat, en dat ik al jaren wil zien. Daarover in het volgend verslag.
27 September 2011 - 12:36
Corry:
Jullie komen weer dichterbij.....Wat 'n foto... 'n rust,ruimte en de natuur, prachtig! Blijf genieten! Groetjes uit ons (jawel!) zonnig kikkerlandje. -
27 September 2011 - 14:53
Elly:
Mooi! Jullie 3 dagen zon, wij wel twee (!!!) dit weekend! En eind deze week dreigt het zowaar te nazomeren, in mijn beleving na-herfsten. Een collega verhaalde mij al tijden geleden over de Duitse Baltische kust en de vele grijze permanenten aldaar! Maar het schijnt wel stilmooi te zijn. Ben benieuwd naar het wonder van Rugen, LIEFS! -
27 September 2011 - 16:51
Polencafe:
Mooie verhalen over een land waar ik graag mag komen.
Zouden jullie de verhalen ook willen plaatsen op het forum www.polencafe.nl?