vrijdag 8 juli
Door: deereizen
Blijf op de hoogte en volg Paul & Nel
08 Juli 2011 | Zweden, Säffle
Onderweg boodschappen; wij scoorden een mooi voordelig pak Chardonnay van 5 liter.Later opengemaakt bleek het 5 liter ingedroogd druivensap te zijn; aan te lengen met water en meegeleverde alcohol en smaakversterkers goed voor 28 liter wijn!
Dat stond uiteraard wel in het Zweeds op de doos.Bij gebrek aan een vat van 28 liter neem ik de doos mee naar huis.
Op vrijdag verder door het prachtige Zweedse land;eindeloos veel ruimte, houten huizen, en stil !!
Het land heeft die loomheiddie je ook zo voelt in Zweedse films.
Onder kwamen we langs Trollhattan,waar de Saab fabriek staat. Dus even langs om te kijken of Victor op kantoor was.Nee hoor, de hele personeelsparkeerplaats was zo goed als leeg. Ook het terrein voor nieuwe auto`s trouwens; wel triest dat zo`n mooie fabriek leeg staat.
We zijn nu op een camping in Saffle;liefhebbers herkennen die naam; Sjowall en Wahloo schreven "De verschrikkelijke man van Saffle" Daar lopen er hier op de camping meerdere van rond!
08 Juli 2011 - 20:00
Ineke:
Jullie hadden toch nog wel een flesje in de koelkast staan? Heerlijk he,die rust na alle drukte!!!! Zie dat het weer ook prima is! X -
08 Juli 2011 - 20:05
John Groenewegen:
Wat triest te lezen over de saab fabriek. Wij vertrekken zondag in onze 900s uit 1993 ( dus nog een echte uit Zweden) naar frankrijk. Raampje open want van het mooie turbo geronk wordt de mens rustig. Een soort omgekeerde zweedse stilte. Het gaat jullie goed en
maak je over die liters wijn maar geen zorgen