rijk
Door: paul
Blijf op de hoogte en volg Paul & Nel
23 December 2011 | Portugal, Lissabon
Vroeger heeft het gebied overzee natuurlijk ook heel veel rijkdom gebracht, wat je terugvindt in alle paleizen, kastelen, kloosters en parken in dit land, teveel om allemaal te zien. Wij bekeken op weg naar Lissabon in de stad Sintra het jachtslot van de Portugese koningen*: naast prachtige decoraties in de grote zalen valt hier ook de kolossale keuken* op. De twee gekke torens op dit jachtslot zijn de schoorstenen van deze keuken!
De rijkdom, het klimaat en de port trokken in het verleden (en nog steeds) ook nogal wat Engelsen aan. Wij vonden even buiten Sintra het paleisje Monserrate, tot 1929 het zomerhuisje** van Francis Cook, rijk geworden in de textiel. Hij verzamelde bomen en planten van over de hele wereld, met als gevolg een - qua schoonheid en hoogteverschil -adembenemend park**. De Cookjes moesten bezit verlaten vanwege financiële problemen.
En nu verkeert heel Portugal in financiële crisis ! Niet dat dat ons nou erg opvalt; alle cafees en restaurants hier (en dat zijn er ontelbaar veel) zitten permanent vol, en iedereen lijkt zich een breuk te slepen aan de kerstcadeautjes!
Wij wensen alle trouwe lezers een mooi kerstfeest.
23 December 2011 - 10:55
Jan En Dicky Brandt:
Bedankt voor de mooie reisverslagen die wij altijd met plezier lezen.
Ook onze beste wensen aan jullie voor het komende (reis) jaar. Gezellige kerstdagen.
J&D -
23 December 2011 - 17:57
Harrie Anjo:
vanaf een zonnig lanzarote wensen we jullie ook fijne dage -
23 December 2011 - 18:36
Peter En Ineke:
Lieve Nel en Paul
Vanuit een druilerig Den-Helder wensen we jullie fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2012.
Jullie genieten dus wel. Hier alles oke
Gezellig druk. Vorige week weekje naar Holten geweest met vrienden
Kerst gezellig met kids en kleink.
Groetjes en dikke kus Peter en Ineke -
23 December 2011 - 20:56
Ad En IJda:
Zo te zien en te lezen genieten jullie volop van al het moois. Wij hebben heel wat gemist tijdens onze reis maar ja jullie hebben iets meer tijd dan wij om rond te toeren. Ook hier weinig van de crisis te merken want iedereen staat in de rij om (kerst)boodschappen te doen. Geniet van alles maar vooral van de komende feestdagen met jullie kinderen.
groetjes en we blijven jullie volgen want ooit zal Ad "echt" stoppen met werken. -
23 December 2011 - 20:56
Illo:
Altijd heerlijk om een beetje geschiedenis te leren, terwijl de haas in de marinade staat te trekken. Wilde down under de zaadjes van die mooie varenboom mee nemen. Werd gesnapt, inleveren....
Liefs -
23 December 2011 - 22:03
Jan En Willy:
Lieve mensen, we wensen jullie ook goede Kerstdagen en een 2012 vol van liefde en weinig tegenslag. Fijne dagen samen met de kinderen enneh ... Portugal lijkt ons ook wel wat voor volgend najaar.
Warme groet. -
24 December 2011 - 10:28
Tineke En Aad:
Het is herkenning en genieten om van jullie reisverslagen op de hoogte te zijn.
Ook wij wensen jullie fijne kerstdagen met jullie kinderen en een reislustig 2012.