Oost Friesland
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul & Nel
03 Augustus 2014 | Denemarken, Esbjerg
Het landschap hier in het het noorden, Oost Friesland, lijkt eerst erg op de Achterhoek: stukjes bos, met daaromheen veel weiland. En dezelfde rust. Ze praten hier overigens ook raar; een mengelmoes van Duits en Nederlands, lijkt het, en ze roepen "dmwoagrr" of zoiets als begroeting. Verder naar 't noorden gaat het meer op het Groningse land lijken: nog altijd groen, maar het land is leger. Maar mét leuke plaatsjes die een beetje op Delfzijl lijken: je zou er nóóit willen wonen, maar op een speciale manier best gezellig.
Een absolute verrassing voor ons was Bremerhaven. In onze gedachten een grauwe havenstad met hoogbouw van gestapelde containers, maar het blijkt een haven in een stad met een mooie skyline van moderne gebouwen. 'T lijkent verdorie Rotterdam wel, joh, in 't klein dan natuurlijk, met ook nog een eigen Euromassie! Madurotterdam!
We vonden hier ook een echte maritieme camperplaats, pal naast de sluizen waar zeereuzen passeerden. We waanden ons weer op het Stieltjesplein van vroeger, wanneer de Hef zich verhief.
Nadat we met de veerboot de inmiddels ontzettend brede Elbe zijn overgestoken, deden we nog Glückstad aan - ooit een belangrijke havenstad, waar we nu op de kade konden slapen naast de "Kappeln" uit St John - en ook Husum, de laatste stop voor Denemarken. Inmiddels is het hier wel bijna het einde van Duitsland - kaal en winderig, en mét een kunstwerk met een even fraaie als toepasselijke naam: "Windhosen".
Volgende keer vanuit Denemarken.
04 Augustus 2014 - 11:25
Elly:
Fijn! Na een weekend (veel buitenterrassen, B&B organisatie, gaypride, bieren met jullie jongens en op vrijdag al het zaterdaggevoel) dat eigenlijk een Lang Weekend was en dus de maandagmorgen niet bepaald in het teken staat van Lekker Werken, is een verslag van de Deens wel heel erg leuk!!
Ja, grappig dat Bremerrotterdam, iets kaler dan de echte Maasboulevard en inderdaad het Stieltjespleingevoel! Onderweg naar huis vanuit t Haven of de societeit, wachtend op de Hef, konden jullie niet bedenken dat gevoel zo'n veertig jaar later weer te hebben! Vanuit pensionadostoeltjes, dat dan weer wel! -
06 Augustus 2014 - 20:44
Leo En Annet:
Wat heerlijk dat jullie weer op weg zijn en natuurlijk geweldig te lezen dat je het naar je zin hebt. Leo en ik hebben afgelopen weekend de 11-stedentocht (ja, echt in Friesland) gefietst. Lekker weer, heerlijk gegeten, weinig wind, gezellige drukte, jaarmarkt in Dokkum, Sneekweek, mooie paden, geweldige kibbeling, enzovoort. Een echte minivakantie dus.