Oxford
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul & Nel
02 September 2018 | Verenigd Koninkrijk, Chipping Campden
De colleges worden gefinancierd door hier afgestudeerde weldoeners, en door studenten, want om hier te mogen studeren moet je behalve hoge cijfers ook flink wat ponden meebrengen.
Wij stonden met de camper in het plaatsje Old Marston, zo’n 6 km buiten Oxford, op het parkeerterrein van de pub “The Red Lion”. (we zijn lid geworden van een club waardoor we bij 900 pubs in Engeland op het parkeerterrein mogen overnachten). Van hieruit fietsten we naar “Christ Church College”, het grootste college van Oxford. Het is het college van de Engelse adel, dat tot op heden 13 premiers voortbracht. Het is heel groot, de tradities druipen er vanaf, Engelser kan het allemaal niet.
Na ons dagje Oxford reden we door de Cotswolds, een prachtige streek met kleine dorpjes met aparte huisjes van zandsteen. We wandelden door de plaatsjes Broadway en Chipping Campden. Behalve de schattige huisjes zag ik in Broadway nog iets bijzonders. In Engeland blijkt er een organisatie te bestaan die ijvert voor het behoud en onderhoud van publieke toiletten. En zij organiseren ook een “Loo of the Year-competition”. Ik heb in Broadway het genoegen gesmaakt te piesen in de platina-winnaar van 2017!
02 September 2018 - 22:23
Illo:
Ha, ha, wat een leuk bericht. Dus je kon de pot op. Hier begint een virus door te komen van keelpijn en je lamlendig voelen. Leuk dat je wat hoger zit, kun je net over die hegjes heen kijken. Wij zagen weinig door de “lage auto”, erg jammer.
Trouwens vergeten te vragen, geen verstekeling op of onder de camper stiekem mee gelift? -
04 September 2018 - 20:41
Leo En Annet:
Wat een mooi systeem van overnachtingen bij de pubs. Sta je nog veilig ook. En wat hebben jullie een prachtig on-Engels weer. We kijken uit naar jullie volgende belevenissen.